Οι τρομακτικές στιγμές που βιώνεις στην πρώτη σου δουλειά!

  Ωραία....και από εκεί που είχες συνηθίσει τη μάνα σου με το κλασικό <<Άντε σήκω 8:15 πήγε η ώρα θα αργήσεις..(και πάντα η ώρα ήταν 7:00), ξαφνικά τελειώνεις με όλα αυτά και μια μέρα ξυπνάς με μια λέξη να σου χτυπάει τα μηνίγγια...ΔΟΥΛΕΊΑ! Αποχαιρέτα τις ανέμελες διακοπές και το ξύπνημα στις 15:00 το μεσημέρι. Εμ, να βγάλεις λεφτά ήθελες , γρήγορα ήθελες! Εντάξει , δεν είναι και τόσο τραγικό αλλά υπάρχουν κάποιες τρομακτικές στιγμές σε κάθε δουλειά.
  Αρχικά, χώνεψε ότι δεν γίνεται να σου αρέσουν όλοι εκεί μέσα και δεν μπορείς να πιάνεις φιλίες με όλους. Υπάρχουν άτομα που θες να τα εκτελέσεις στα 2 μέτρα και υπάρχουν και  άτομα που λες , οκ δεν τρελαίνομαι αλλά από το τίποτα ας είναι ! Ναι , ξέρω κάθε φορά  που πιάνουν μια συζήτηση του τύπου << Άκουσες τι έγινε με τον μαλάκα;>> χωρίς να έχεις ιδέα ποιο μαλάκα  εννοεί πρέπει κάπως να ενταχθείς στη συζήτηση και απαντάς <<Ναι,ναι έμαθα τραγικός ο τύπος>> ή το καλύτερο όταν σε ρωτάνε τη γνώμη σου για το αφεντικό και εσύ αλλάζεις 150 χρώματα , καταλήγοντας πάντα σε αυτό το ελαφρύ εμετουλί με πινελιές τρέχει ο ιδρώτας μαραθώνιο.
 Δεύτερον , οι εφιαλτικές μέρες με τα air-condition και τα τσιγάρα. Μπρος γκρεμός και πίσω χαντάκι! Τι και αν λούζεσαι αγάπη μου στο λουτροκαμπινέ κάθε μέρα και  όταν φτάνεις μυρίζεις άγριοκέρασο  και μέντα,,,όταν φεύγεις μυρίζεις σαν ολόκληρο το εργοστάσιο ΜΑRLBORO, KAΡΕΛΙΑ  και OLD HOLBORN. Και έχουμε πει όχι κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, Δε βαριέσαι! Και  πάμε στο φλέγον ζήτημα...! Είπαμε έχουμε καλοκαίρι αλλά εδώ οι πολικές αρκούδες κοντεύουν να μας φιλοξενήσουν στα ιγκλού τους. Να μπαίνεις με το αέρινο φορεματάκι σου  και να βγαίνεις με κασκόλ , γάντια , σκούφο και κάνα πουλόβερ έτσι να βρίσκεται. Όσο για καθαρό αέρα , απαγορευμένη λέξη, βλέπετε σε όλες τις εργασίες υπάρχει πάντα ένας ανώμαλος που θέλει οι γύρω του να σνιφάρουν τον καπνό του τσιγάρου του ή ακόμη καλύτερα την ιδρωτίλα-ανθρωπίλα του καθενός.
  Τρίτον το μακρύτερον, για καλύτερο δε θα το έλεγα. Το ένα από τα αηδιαστικά big boss που πάντα θα έχει το μέγεθος τρείς φορές σαν την Ελλάδα , θα φοράει χαμηλοκάβαλο τζιν για να είναι πάντα μέσα στη μόδα και θα φαίνεται το μποξεράκι <<ΒΑΡΚΑ ΚLEIN>> διότι το calvin αυτοκτόνησε και πάντα θα το παίζει και γαμώ τους γκόμενους αλλά στην πραγματικότητα  τα βράδια κλαίει σε εμβρυική στάση στο ντούζ. Ειδικά όταν σε πλησιάζει με αυτό το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας.. και σου λέει << θες βοήθεια κούκλα;>> και εύχεσαι να μην είχες γεννηθεί..πρέπει να είσαι ηρωίδα.
  Το να αποκτάς πρώτη φορά εργασία είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Όμως , πάντα ελλοχεύουν προβλήματα και άτυχες στιγμές και φυσικά  αστείες. Μπορείς πάντα να είσαι συγκεντρωμένη σε αυτό που κάνεις θέτοντας τα όρια σου και ίσως γλυτώσεις την δωρεάν σύσφιξη με τη μέθοδο <<Όλοι σε ένα Ιγκλού>> και δεν βρωμάς σαν αποστακτίριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Στα δύσκολα..εκεί φαίνονται ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν!

5 πράγματα που με έμαθε η ψυχοθεραπεία!

Στο θέατρο της ζωής πάντα πρωταγωνιστής, ποτέ κομπάρσος!